Lotte90 » Specials » Paarden

Alles over paarden

Krijgt mijn paard het goede voer? Ben ik als ruiter wel fit genoeg? Informatie die een eigenaar van een paard goed kan gebruiken.

Paard

Artikelen in de special zijn allemaal gebaseerd op het paard en voornamelijk staat natuurlijk zoals bij elke paardenliefhebber het welzijn van het paard voorop. Zo ben ik er zelf al achter gekomen welke manier het beste is om een kies te verwijderen bij een paard en dat muesli toch waarschijnlijk wel het beste voeren is, natuurlijk naast het ruwvoer.

Ruiter

Natuurlijk mag de ruiter ook niet ontbreken in deze artikelen. Op dit moment is bijvoorbeeld de ruiterfitheid erg populair, hoe kun je dit als ruiter zijnde het beste aanpakken? Ook kan een beschrijving van specifieke evenementen voor ruiter en paard niet achterblijven.

Almelose Ruiterdagen

Eenmaal per jaar worden de Almelose Ruiterdagen georganiseerd. Tien dagen lang paardensport en gezelligheid. Onderstaand verdere informatie.

Enkele redenen waarom je je paard muesli zou kunnen voeren

Paarden krijgen over het algemeen brok gevoerd, met muesli als bijproduct. Maar muesli kan ook prima alleen gevoerd worden.

Fairfax performance singel

De singel is geïntroduceerd na de olympische spelen van 2013. Dit omdat het Engelse bedrijf graag het Engelse team het alleenrecht wou geven tijdens de olympische spelen om de singel te kunnen gebruik…

Het leven van Solos Carex

Solos Carex is geen bekende hengst, toch heeft hij in de Nederlandse fokkerij een goede invloed gehad.

Hoe herken je een goede zadelpasser?

Een zadel kan voor veel problemen zorgen wanneer deze niet goed op het paard ligt. Dan is het raadzaam om er een zadelpasser naar te laten kijken. Maar hoe herken je een goede zadelpasser?
Kies stempelen bij een paard, ouderwets?

Kies stempelen bij een paard, ouderwets?

Sommige paardeneigenaren krijgen te horen van hun dierenarts dat de kies van hun geliefde viervoeter niet meer te redden is. De kies moet "gestempeld" worden, maar is dit wel de beste manier?

Wat is ruiterfitheid training?

Van je paard verlang je als ruiter dat hij erg fit is en goed presteert, maar dat moet je natuurlijk ook van jezelf verlangen.
Gepubliceerd door Lotte90 op 22-10-2013, laatst gewijzigd op 27-10-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.